zaterdag 27 november 2010

Muziektip 31


Hugo Raspoet is een Vlaamse kleinkunstzanger en voornamelijk bekend voor dit heerlijk , maar triestig nummer. Het is de tekst die mij voornamelijk aanspreekt.

Ik draag dit nummer op aan alle mannen die mijn pad ooit gekruist hebben.

"De dromen die ik had weggestuurd
Hebben me weer meegenomen"

1 opmerking:

Daniël zei

Alimonia,

Zelf ben ik een kind van deze tijd, de kleinkunst periode uit de jaren eind 60, 70, max begin 80 van de vorige eeuw.
Ik, geboren in 1951,behoorde tot deze generatie, in mijn jeugdjaren en ook als jong volwassene waren deze zangers voor ons onze goden. Mooie vlaamse liedjes, poëzie op muziek,!!! Het ging in de kleinkunst om de inhoud van het lied, de woorden, liefst met een sobere maar heldere melodie op de achtergrond.
Ze deden je gewoon wegdromen! Miek en Roel, Boudewijn, Hugo Raspoet, Miel Cools, Willem Vermanderen, Walter De Buck,Jan De Wilde, Ach...zoveel namen om op te noemen.
Nu zijn het mensen van over de 65 tot 75 jaar, sommige zelfs nog een paar jaartjes meer.
Kleinkunst moest in Vlaanderen opboksen tegen de Rock, de Amerikaanse invloeden enz...
Het was ook de tijd van de hieppies , een hoog opgeklommen cultuur in de V.S. Nederland deed mee met de V.S. en Engeland ook. Vlaanderen had ook zijn Flower Power muziek en idolen, maar was serieuzer, en dat uitte zich in de kleinkunst!!!
Het is IETS dat er was, een kind van zijn tijdsgeest, dat niet meer kan terug komen.
De jeugd had voor de eerste maal in de menselijke geschiedenis, voor zover bekend, het heft in eigen handen genomen, zich losgerukt van alle heilige huisjes en scheef gegroeide opvoedingssystemen.
Een revolte op basis van liefde, vrede en bloemetjes... uniek in de menselijke geschiedenis!!!

Ik heb dit alles beleefd, tussen mijn 16de en 25ste jaar, Woodstock, een film over het grote hieppie openlucht concert, zijn we dan met ganse bendes als hieppie verkleedde jongeren gaan zien in de bioscopen .
Zou er een boek over kunnen schrijven, maar daar diende hier deze reactieruimte op je blog niet voor hé...
Maar jij zou zeker bij de PROVO's geweest zijn...de rebellen die alles omgekeerd deden...die waren nu ne keer tegen ALLES sé...

Groetjes,
Daniël